Mi ez?

A blogon rendszeresen publikálom saját műfordításaimat. Jellemzően spanyol nyelvterületről válogatok, többnyire novellákat, mikronovellákat („félperceseket”) fogok megosztani veletek, de előfordulhatnak regényrészletek, színdarabok is.

A hosszabb írásokból a blogon csak részleteket közlök, de a teljes változat mindig letölthető (korlátozott ideig) PDF formában az adott bejegyzés végén.

Olvassatok, szóljatok hozzá, beszéljetek bele!

Egyedi kerámia

Szerethető, használható, igényes rakukerámia és kőporcelán tárgyak, ajándékok és home dekor. Hagyományos és Raku technikára épülő egyedi vizuális élmény. Károlyi Ildikó keramikus

Szerethető, használható, igényes rakukerámia és kőporcelán tárgyak, ajándékok és home dekor. Hagyományos és raku technikára épülő egyedi vizuális élmény. Károlyi Ildikó keramikus

Könyvek

Értékelések Roberto Bolaño Vad nyomozók című kultregényéről.

Folyamatosan bővülő visszhang A jövő nem a miénk című antológiáról.

Kritikák, recenziók Samanta Schweblin A madárevő című könyvéről.

Címkék

a.jövő.nem.a.miénk (40) alkohol (2) állatmese (3) álom (4) angyal (1) antológia (14) anya (3) apa (5) argentína (20) átváltozás (1) bemutatkozás (3) beszélgetés (7) bevándorlás (1) bölcsek.köve (1) bolívia (3) brazília (1) chile (10) család (2) díj (6) ecuador (2) egyesült.államok (1) élet (1) elmélet (3) előítéletek (1) előszó (1) erőszak (6) eső (2) eszköz (4) fantasy (3) félelem (2) felelősség (1) fény (1) férfi.nő (14) feszültség (1) film (1) filozófia (5) foci (2) fordítás (1) franciaország (1) guatemala (2) gyerek (7) gyerekkor (5) haiku (1) hajó (1) halál (13) hangfelvétel (4) hellókarácsony (1) honduras (2) hozzáférés (1) humor (1) hűtlenség (2) ifjúsági (3) interjú (1) internet (1) kalóz (1) karácsony (3) kiadó (1) kísértet (1) klímaváltozás (1) kocsma (1) költészet (1) kolumbia (1) komédia (1) kör (1) kórház (2) korrupció (1) középkor (3) kronópiók.és.fámák (3) kuba (18) kutya (5) levél (1) magány (1) mexikó (15) mikronovella (20) monológ (4) munkahely (2) nagymama (1) nagyszülő (4) napló (1) nicaragua (1) női.író (7) novella (30) offtopik (3) öngyilkosság (2) öregség (1) oroszlán (1) őserdő (3) pályázat (8) panama (2) paraguay (3) párbeszéd (2) peru (8) pillangó (1) politika (1) pornó (1) pszichiátria (1) publikáció (30) regényrészlet (4) rendezvény (2) rendőrség (1) spanyolország (15) sport (1) száműzetés (1) szerelem (1) szexualitás (2) születés (1) tabu (1) tél (1) tigris (1) tömeg (1) tükör (1) újjászületés (2) újság (1) uruguay (21) utazás (1) vad.nyomozók (6) vallás (1) venezuela (2) vidék (2) vonat (3) william.blake (1) wordle (1) zene (1)

Feliratkozás

Email feliratkozás (bejegyzések):

Powered by FeedBurner

Kétéves (volt nem olyan rég) a blog!

2010.10.07. 09:40 Kurta | offtopik | 2 komment

Olvasom a tavalyi bejegyzést, meg átfutom újra miért is csinálom. A jó hír, hogy most már azt írhatom, a blog elérte azt a célt, amiért elkezdtem csinálni. A blog ismertsége nő (ha a látogatottsága nem is olyan mértékben). Publikáltam, és folyamatosan publikálok itthoni és határon túli folyóiratokban, idén megjelent egy novelláskötet a fordításomban, jövőre egy biztosan, de remélem több könyv is jön, van rá esély. Megismertem remek szerzőket, szimpatikus kiadókat, szimpatikus terveket, van valamennyi tér a pénzhiány és a válság ellenére is. Még pódiumon is voltam, a blog pedig bekerült a Goldenblog legjobb 50 kulturális és szórakoztató blogja közé.

Merre tovább? Szeretnék még több latin-amerikai kortársat hozni a hazai könyvpiacra, segíteni a jövő néhány biztosan kiemelkedő szerzőjének, hogy Magyarországon is stabilan jelen legyenek. Szeretnék sokkal többet olvasni, magyarul is, kortárs világirodalmat is. Szeretnék megint egyperceseket is találni, fordítani. A többi meg titok.

Egyvalamit viszont régóta szeretnék, költözni, lassan egy éve megvan a saját domain, megvan a szükséges tudás, hogy egy új fejezet induljon a blog életében, kicsit hírorientáltabbá váljon, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy kevesebb szöveg kerülne ki, inkább azt, hogy több kishír. De az átálláshoz idő kéne, az meg egyelőre nincs. Viszont örömmel jelentem, a kutyaház kész. Majdnem. :)

És az elmaradhatatlan statisztikák: az aloldalak közül legtöbben azt nézik meg, hogy ki vagyok, és mit publikáltam. Sokan a Babits ösztöndíj vagy egyéb fordítói pályázatok után kutatva kötnek ki a blogon. De sokan olvasták a bejegyzéseket a Barba felolvasóest apropóján. Cortázar fámás és kronópiós kiadatlan egypercesei pedig nem véletlenül vonzottak sok látogatót.

Az összes keresőkifejezést most nem böngésztem végig, a legtöbben már direkt a blogot keresik, ez tavaly nem volt ennyire nyilvánvaló. Ahogy a tartalmi statisztikából is látszik, sokan a Babitsról szeretnének többet megtudni. De jönnek Benedettit, Cortázart, Barbát olvasni, vagy Schweblinről hallottak már valahol. Remélem népszerű keresőszó lesz hamarosan. Most jöttem rá, hogy a blog.hu diszkréten megváltoztatta a blogon belüli keresés "kulcsszavát", és mivel vannak, akik használják (azaz megtalálják! :) ezt a keresőt is, nekem az is fontos, őket mi érdekli. Visszatérünk rá jövőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mufordito.blog.hu/api/trackback/id/tr152344543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elnézést kérek, teljesen véletlenül és akaratlanul moderáltam. :) Becsszó!
A Magácska becses szava!
akkoris!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
;)
(tereljen!;)
süti beállítások módosítása