Mi ez?

A blogon rendszeresen publikálom saját műfordításaimat. Jellemzően spanyol nyelvterületről válogatok, többnyire novellákat, mikronovellákat („félperceseket”) fogok megosztani veletek, de előfordulhatnak regényrészletek, színdarabok is.

A hosszabb írásokból a blogon csak részleteket közlök, de a teljes változat mindig letölthető (korlátozott ideig) PDF formában az adott bejegyzés végén.

Olvassatok, szóljatok hozzá, beszéljetek bele!

Egyedi kerámia

Szerethető, használható, igényes rakukerámia és kőporcelán tárgyak, ajándékok és home dekor. Hagyományos és Raku technikára épülő egyedi vizuális élmény. Károlyi Ildikó keramikus

Szerethető, használható, igényes rakukerámia és kőporcelán tárgyak, ajándékok és home dekor. Hagyományos és raku technikára épülő egyedi vizuális élmény. Károlyi Ildikó keramikus

Könyvek

Értékelések Roberto Bolaño Vad nyomozók című kultregényéről.

Folyamatosan bővülő visszhang A jövő nem a miénk című antológiáról.

Kritikák, recenziók Samanta Schweblin A madárevő című könyvéről.

Címkék

a.jövő.nem.a.miénk (40) alkohol (2) állatmese (3) álom (4) angyal (1) antológia (14) anya (3) apa (5) argentína (20) átváltozás (1) bemutatkozás (3) beszélgetés (7) bevándorlás (1) bölcsek.köve (1) bolívia (3) brazília (1) chile (10) család (2) díj (6) ecuador (2) egyesült.államok (1) élet (1) elmélet (3) előítéletek (1) előszó (1) erőszak (6) eső (2) eszköz (4) fantasy (3) félelem (2) felelősség (1) fény (1) férfi.nő (14) feszültség (1) film (1) filozófia (5) foci (2) fordítás (1) franciaország (1) guatemala (2) gyerek (7) gyerekkor (5) haiku (1) hajó (1) halál (13) hangfelvétel (4) hellókarácsony (1) honduras (2) hozzáférés (1) humor (1) hűtlenség (2) ifjúsági (3) interjú (1) internet (1) kalóz (1) karácsony (3) kiadó (1) kísértet (1) klímaváltozás (1) kocsma (1) költészet (1) kolumbia (1) komédia (1) kör (1) kórház (2) korrupció (1) középkor (3) kronópiók.és.fámák (3) kuba (18) kutya (5) levél (1) magány (1) mexikó (15) mikronovella (20) monológ (4) munkahely (2) nagymama (1) nagyszülő (4) napló (1) nicaragua (1) női.író (7) novella (30) offtopik (3) öngyilkosság (2) öregség (1) oroszlán (1) őserdő (3) pályázat (8) panama (2) paraguay (3) párbeszéd (2) peru (8) pillangó (1) politika (1) pornó (1) pszichiátria (1) publikáció (30) regényrészlet (4) rendezvény (2) rendőrség (1) spanyolország (15) sport (1) száműzetés (1) szerelem (1) szexualitás (2) születés (1) tabu (1) tél (1) tigris (1) tömeg (1) tükör (1) újjászületés (2) újság (1) uruguay (21) utazás (1) vad.nyomozók (6) vallás (1) venezuela (2) vidék (2) vonat (3) william.blake (1) wordle (1) zene (1)

Feliratkozás

Email feliratkozás (bejegyzések):

Powered by FeedBurner

Utolsó kommentek:

Gratulálok a Benedetti-bloghoz.

Bejegyzés: Lektori jelentés: Mario Benedetti
Nahát, köszönöm szépen. Írok is majd, nem sokára. Olyan helyzetjelentésfélét.

Bejegyzés: Schweblin-rövidfilmek (Irman, Megölni egy kutyát, A madárevő, Minőségét megőrzi)
Trelles a Bioyjal aztán a 2013-as Rómulo Gallegos-díj 11-es shortlistjére is fölkerült, és bár nem ő nyert, ez is komoly elismerés.

Bejegyzés: Diego Trelles Paz nyerte a 2012-es Casavella díjat
Bevallom, én vittem el az Írók Boltjából az utolsót, ha elfogy és érdeklődnek utána még, ezt nem pótolják újra?

Bejegyzés: Megjelentem: Irodalmi szemle, 2013. április
Emlékszem, amikor először tolták a megjelenést, azt hallottam, egy ilyen könyvet nem lehet csak úgy, nem eseményhez kötve kiadni. És most tessék. 850 gramm!, 5,5 centis gerinc. Itt van a kezemben... Ma már nem is csinálok mást, csak nézegetem.

Az Alexandra shopjában a könyvészeti adatok között nincs ott a fordító:
www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=730620&TabSheet=book
Mondjuk ez nem csak erre a könyvre vonatkozik, persze.

Bejegyzés: Megjelentem: Kalligram, 2012. december
Megjelent a Vad nyomozók. Legalábbis a Líránál már meg lehet rendelni, nyomom is a gombot. Azért egy ilyen könyv megjelenésénél várnám, hogy spammeljenek a boltok, a kiadók.. hiszen most esemény sincs, amibe be lehetne csatornázni a megjelenést.

Bejegyzés: Megjelentem: Kalligram, 2012. december
Hát megjelent... Ha lesz kis időm, összekapom magam, és posztolok is.

Bejegyzés: Vad nyomozók: Sneak Preview
Kedves vagy. :) Ha megyek nyaralni, el is olvasom. És próbálom most már aktivizálni kicsit a blogot, erre van is valamennyi esély, hogy mire jön a Vad nyomozók, legyen miért benézni.

Bejegyzés: Megjelentem: Kalligram, 2012. december
Megjelentél. Napút 2013/5. Pont az én fordításom után jön a tiéd, számomra ez megtiszteltetés. :)

Bejegyzés: Megjelentem: Kalligram, 2012. december
M. E. szép találata, Bolaño tegnap lett volna 60 éves. Jó hír (ha elhisszük), hogy halálának 10. évfordulójára már a kezünkbe vehetjük a Vad nyomozókat!

Bejegyzés: Vad nyomozók: Sneak Preview
Nem kaptam még visszajelzést. Arra is nagyon kíváncsi vagyok, hány pályázó volt, különösen így, hogy tavaly nem írták ki a pályázatot. A nyerteseknek én is gratulálok.

Bejegyzés: Babits Mihály műfordítói ösztöndíj 2011 – eredmények
Hm, nézem én is, majd összefoglalom az idei tanulságokat. Kaptál visszajelzést? Szerintem is furán fest, ahogy az is, hogy más években inkább 13-15 pályázó kapott ösztöndíjat. Ezért elég nagylelkűek az idei ösztöndíjak, a terjedelmekhez képest. De még nem elemeztem alaposan. Mindenesetre gratulálok a nyerteseknek.

Bejegyzés: Babits Mihály műfordítói ösztöndíj 2011 – eredmények
süti beállítások módosítása